De ce cad unghiile la copii

Unghiile sunt o parte importantă a corpului nostru și, în mod normal, nu ar trebui să cadă. Cu toate acestea, uneori, chiar și la copii, unghiile pot începe să se desprindă sau să cadă. Acest lucru poate fi destul de preocupant pentru părinți, care se întreabă de ce se întâmplă acest lucru și dacă este ceva de care ar trebui să se îngrijoreze. În acest articol, vom explora motivele pentru care unghiile pot cădea la copii și ce puteți face în această situație.

1. lovirea sau traumatizarea unghiei

Unul dintre motivele cele mai comune pentru care unghiile pot cădea la copii este traumatizarea sau lovitura la nivelul unghiei. Copiii sunt activi și se pot lovi frecvent în timp ce se joacă sau se implică în activități fizice. O lovitură puternică la nivelul unghiei poate duce la deteriorarea unghiei și, în cele din urmă, la căderea ei.

2. infecții fungice sau bacteriene

Infecțiile fungice sau bacteriene pot afecta, de asemenea, unghiile copiilor. Aceste infecții pot duce la slăbirea unghiei și pot face ca aceasta să se desprindă sau să cadă. Este important să fiți atenți la semnele de infecție, cum ar fi înroșirea, umflarea sau secrețiile la nivelul unghiei, și să consultați un medic pentru tratament.

3. deficiențe nutriționale

O alimentație sănătoasă și echilibrată este esențială pentru creșterea și dezvoltarea copiilor. Deficiențele nutriționale, cum ar fi lipsa de vitamine și minerale importante, pot afecta sănătatea unghiilor. Unghiile slabe sau fragile sunt mai susceptibile să se rupă sau să cadă. Asigurați-vă că copilul dumneavoastră primește o dietă variată și echilibrată pentru a evita astfel de probleme.

4. stresul și anxietatea

Stresul și anxietatea pot avea un impact asupra sănătății generale, inclusiv asupra unghiilor. Copiii pot resimți stres din diferite motive, cum ar fi problemele școlare sau sociale. Stresul poate afecta calitatea unghiilor și poate duce la căderea lor. Încurajați comunicarea deschisă cu copilul dumneavoastră și oferiți sprijin pentru a gestiona stresul și anxietatea.

5. boli de piele sau alte afecțiuni medicale

Anumite boli de piele sau afecțiuni medicale pot afecta unghiile copiilor și pot determina căderea lor. Printre aceste afecțiuni se numără psoriazisul sau alopecia areata. Dacă suspectați că unghiile copilului dumneavoastră cad din cauza unei afecțiuni medicale, consultați un medic pentru evaluare și tratament adecvat.

6. unghiile crescute necorespunzător

Uneori, unghiile pot crește necorespunzător, ceea ce poate duce la încarnarea unghiei sau la alte probleme. Acest lucru poate fi o cauză a căderii unghiilor la copii. Asigurați-vă că tăiați unghiile copilului în mod corect și evitați tăierea prea scurtă sau prea aproape de piele.

7. factori genetici

În unele cazuri, predispoziția genetică poate juca un rol în căderea unghiilor la copii. Dacă unul sau ambii părinți au avut probleme cu unghiile, este posibil ca și copilul să fie mai susceptibil la aceste probleme.

8. utilizarea excesivă a substanțelor chimice

Expoziția frecventă la substanțe chimice, cum ar fi cele din produsele de curățare sau lacurile de unghii, poate afecta sănătatea unghiilor copiilor. Asigurați-vă că copilul are protecție adecvată în timpul utilizării acestor substanțe și evitați expunerea prelungită.

9. igiena inadecvată

Igiena inadecvată a unghiilor poate duce la acumularea de murdărie și bacterii sub unghii, ceea ce poate afecta sănătatea acestora. Încurajați copilul să-și spele și să-și îngrijească unghiile regulat pentru a preveni problemele.

10. consultați un medic

Dacă observați că unghiile copilului dumneavoastră cad în mod frecvent sau prezintă alte semne de probleme de sănătate, este important să consultați un medic. Un medic poate evalua situația și poate recomanda tratamentul sau măsurile adecvate pentru a preveni căderea ulterioară a unghiilor.

De ce se desprind unghiile copilului meu?

Unghiile copiilor pot să se desprindă din diverse motive, cum ar fi traumatizarea, infecțiile, deficiențele nutriționale sau boli de piele. Este important să identificați cauza specifică consultând un medic.

Cum pot preveni căderea unghiilor la copilul meu?

Pentru a preveni căderea unghiilor la copii, asigurați-vă că oferiți o dietă sănătoasă, evitați expunerea la substanțe chimice dăunătoare, încurajați igiena adecvată a unghiilor și protejați unghiile în timpul activităților fizice.

Când ar trebui să consult un medic pentru probleme cu unghiile copilului meu?

Dacă observați că unghiile copilului dumneavoastră cad frecvent sau prezintă semne de infecție sau alte probleme, este recomandat să consultați un medic pentru evaluare și tratament adecvat.

Unghiile căzute la copii vor crește din nou?

Da, în general, unghiile căzute la copii vor crește din nou, cu condiția să fie identificată și tratată cauza subiacentă a căderii. Cu îngrijire adecvată și timp, unghiile se pot regenera.

Vezi și:

Stephan

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Stephan

Lasă un comentariu