Cât costă un pașaport pentru copii în românia

Dacă sunteți părinți și planificați să călătoriți în străinătate cu copiii dvs., este esențial să știți cât costă un pașaport pentru aceștia. Pașaportul este un document oficial emis de autoritățile competente ale statului și este necesar pentru a călători în afara granițelor țării. Aflați mai jos detalii despre costurile implicate în obținerea unui pașaport pentru copii în România.

Procedura de obținere a unui pașaport pentru copii

Pentru a obține un pașaport pentru copii în România, părinții sau tutorii legali trebuie să urmeze acești pași:

  • Faceți o programare la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple din județul dvs. de domiciliu.
  • Pregătiți actele necesare, cum ar fi certificatul de naștere al copilului și actele de identitate ale părinților sau tutorelui legal.
  • Completați formularul specific pentru solicitarea pașaportului pentru copii.
  • Plătiți taxa pentru eliberarea pașaportului.
  • Participați la interviul programat cu reprezentantul serviciului de pașapoarte.

Cât costă un pașaport pentru copii în românia

Costul unui pașaport pentru copii în România poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv tipul de pașaport și termenul de procesare a acestuia. Iată o estimare generală a costurilor:

Tipul de Pașaport Cost
Pașaport pentru copii sub 1 an 100 de lei
Pașaport pentru copii între 1 și 12 ani 150 de lei
Pașaport pentru copii între 12 și 18 ani 200 de lei

Este important să rețineți că aceste tarife sunt valabile la momentul redactării acestui articol și pot suferi modificări în viitor. De asemenea, există posibilitatea de a alege un serviciu de urgență pentru procesarea pașaportului, ceea ce poate implica costuri suplimentare.

Termenul de Procesare a Pașaportului pentru Copii

Termenul de procesare a pașaportului pentru copii poate varia în funcție de volumul de solicitări și de serviciul de pașapoarte din județul dvs. În mod obișnuit, procesarea standard poate dura între 10 și 15 zile lucrătoare. Dacă optați pentru serviciul de urgență, pașaportul poate fi emis în 1-2 zile lucrătoare, dar acest lucru implică costuri suplimentare.

Faq-uri

Ce Acte Sunt Necesare pentru Obținerea unui Pașaport pentru Copii?

Pentru a obține un pașaport pentru copii, părinții sau tutorele legal trebuie să prezinte certificatul de naștere al copilului și actele de identitate ale părinților sau tutorelui.

Pot Opta pentru Procesarea Urgentă a Pașaportului pentru Copii?

Da, există posibilitatea de a alege serviciul de urgență pentru procesarea pașaportului, dar acest lucru implică costuri suplimentare. În acest caz, pașaportul poate fi emis în 1-2 zile lucrătoare.

Cât Timp Este Valabil un Pașaport pentru Copii?

Un pașaport pentru copii este valabil pentru o perioadă de 2 ani în cazul copiilor sub 1 an, și pentru 3 ani în cazul copiilor între 1 și 12 ani. Pentru copiii între 12 și 18 ani, pașaportul este valabil 5 ani.

Vezi și:

Stephan

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Stephan

Lasă un comentariu