Unde se face pasaport pentru copii


Fie că planificați o călătorie în străinătate sau doar doriți să vă asigurați că micuțul dumneavoastră este pregătit pentru orice eventualitate, obținerea unui pașaport pentru copii este un pas esențial. În România, procesul de obținere a unui pașaport pentru copii este destul de simplu, dar necesită o atenție specială pentru detalii.

Procedura de obținere a unui pașaport pentru copii

Pentru a obține un pașaport pentru copii în România, părinții sau tutorii legali trebuie să urmeze acești pași:

 • Stabilirea unei programări la serviciul de pașapoarte din cadrul poliției locale sau al primăriei;
 • Pregătirea documentelor necesare, inclusiv actele de identitate ale părinților, certificatul de naștere al copilului și eventuale alte documente cerute de autorități;
 • Prezentarea personală la sediul instituției menționate anterior, împreună cu copilul, pentru depunerea cererii și a documentelor;
 • Așteptarea pentru procesarea cererii și eliberarea pașaportului pentru copil.

Unde se poate face pașaport pentru copii în România

Pașapoartele pentru copii pot fi eliberate la sediile serviciilor de pașapoarte din cadrul polițiilor locale sau al primăriilor din fiecare județ. Este important să verificați disponibilitatea și procedurile specifice la instituția locală înainte de a vă prezenta pentru a evita eventuale neplăceri sau întârzieri.

Documente necesare pentru obținerea unui pașaport pentru copii

Pentru a evita orice întârzieri sau neclarități în procesul de obținere a unui pașaport pentru copilul dumneavoastră, este esențial să aveți la îndemână următoarele documente:

 • Actele de identitate ale părinților sau ale tutorelui legal;
 • Certificatul de naștere al copilului;
 • Cazierul judiciar al părinților sau al tutorelui legal (în unele cazuri);
 • Eventuale alte documente cerute de autorități, cum ar fi acordurile de călătorie în cazul în care copilul călătorește doar cu unul dintre părinți.

Asigurați-vă că toate documentele sunt valabile și că informațiile furnizate sunt corecte pentru a evita întârzierile sau respingerea cererii.


În concluzie, obținerea unui pașaport pentru copii în România este un proces relativ simplu, dar necesită atenție la detalii și respectarea procedurilor stabilite. Verificați întotdeauna cerințele specifice ale instituției locale și asigurați-vă că aveți toate documentele necesare pregătite înainte de a solicita pașaportul pentru copilul dumneavoastră.

Costuri pentru obținerea unui pașaport pentru copii

În procesul de obținere a pașaportului pentru copii, trebuie să fiți conștienți și de eventualele costuri implicate. Deși costurile pot varia în funcție de diverse factori, inclusiv deținerea unui pașaport anterior sau alte circumstanțe, este important să vă pregătiți pentru aceste cheltuieli. Iată o estimare a costurilor pe care le puteți întâmpina în acest proces:

Serviciu Cost estimativ
Emisiunea pașaportului pentru copii X lei
Costuri administrative Y lei
Alte taxe și tarife Z lei

Este recomandabil să verificați aceste costuri în avans și să vă asigurați că aveți fondurile necesare pentru a acoperi toate taxele asociate cu obținerea pașaportului pentru copilul dumneavoastră.

Întrebări Frecvente despre Costuri

 • Care sunt modalitățile de plată acceptate pentru costurile asociate cu obținerea pașaportului pentru copii?
 • Există reduceri sau scutiri de taxe pentru anumite categorii de solicitanti?
 • Cum pot verifica costurile exacte pentru obținerea pașaportului pentru copilul meu?

Vezi și:

Stephan

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Stephan

Lasă un comentariu